Winst en voorlopige aanslag

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_layout_row _id=”2″ ][cs_element_layout_column _id=”3″ ][cs_element_text _id=”4″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”5″ ][cs_element_layout_row _id=”6″ ][cs_element_layout_column _id=”7″ ][cs_element_text _id=”8″ ][cs_element_image _id=”9″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][/cs_content][cs_content_seo]Je voorlopige aanslag is een schatting die de Belastingdienst maakt op basis van de laatst bij hen bekende aangifte. Deze is meestal van twee boekjaren terug omdat die als laatste is ingediend.
Maar klopt die nog? We zijn inmiddels in het laatste kwartaal van het jaar, dus je hebt waarschijnlijk een aardige indruk van hoe je winst zich werkelijk ontwikkelt. En wat als je winst inderdaad veel hoger is? Of lager, want dat kan natuurlijk ook.

Je voorlopige aanslag in Hein Online
Je huidige voorlopige aanslag vind je in Hein Online bij Specifieke Overzichten, Winst & Verlies. Vergelijk dan naast elkaar de cijfers van 2020 met 2019. Je ziet meteen het verschil en op welke winst de voorlopige aanslag van 2020 is gebaseerd.

Je voorlopige aanslag in de App
Je huidige voorlopige aanslag vind je in Hein Online app onder Check VA, het icoon linksonder op de entreepagina. Je ziet direct het verschil en je kunt met één klik op de knop een Wijzigingsverzoek sturen om je voorlopige aanslag bij te stellen.

Meer of minder winst. Wat doe je?
Stel nou dat je winst dit jaar substantieel hoger wordt dan de winst waarop je voorlopige aanslag is gebaseerd.  Dan adviseer ik je om je voorlopige aanslag over 2020 alvast te verhogen. Je voorkomt in ieder geval dat je over 2020 een naheffing krijgt. Het mag, het moet niet. Maar als je je voorlopige aanslag niet verhoogt, houd er dan wel rekening mee dat je volgend jaar een naheffing krijgt en moet bijbetalen. Je zal niet de eerste ondernemer zijn die tegen die tijd meer teleurgesteld is door de hogere aanslag dan blij is met de hogere winst.
Is je winst lager, dan krijg je waarschijnlijk geld terug. Ik zou je voorlopige aanslag dan eerst zo laten, tenzij je nu al minder wilt betalen als voorlopige aanslag.

Tip van ROB ‘Belastingvrij schenken’

Kijk elk kwartaal naar je voorlopige aanslag en vergelijk die met je werkelijke winst. In Hein Online kijk je bij Specifieke overzichten, op de app bij Check VA.
Maak je veel meer winst? Overweeg dan je voorlopige aanslag alvast te verhogen om volgend jaar de teleurstelling van bijbetalen te voorkomen. Bij minder winst hoef je niets te doen.

Meer over Belastingadvies.Image[/cs_content_seo]

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.