Verwacht je meer winst? Verhoog dan je voorlopige aanslag 2020!

voorlopige aanslag 2020

2019 was voor de meeste ondernemers een goed jaar. Grote kans dus dat jij als ondernemer het ook goed hebt gedaan en meer winst hebt gemaakt dan in de voorgaande jaren. En dat is een hele goede reden om nu je voorlopige aanslag 2020 voor de IB te toetsen.

Want is jouw voorlopige aanslag nog gebaseerd op de voorbije jaren, de jaren waarin je winst lager was dan nu? Verhoog dan je voorlopige aanslag over 2020 vast. Dan voorkom je dat je over 2020 een naheffing krijgt die toch altijd tegenvalt, ook al heb je meer winst gemaakt.

Waar kun je vinden hoeveel méér winst je maakt?
Ondernemers die met Hein Online werken, kijken bij Specifieke Overzichten, Winst & Verlies en vergelijken dan naast elkaar de cijfers van 2019 met 2018. Je ziet meteen het verschil en kan zien op welke winst de voorlopige aanslag van 2019 is gebaseerd.

De app is meer indicatief. Kies op het dashboard voor Periodecijfers > Winst en verlies > en bekijk dan het overzicht van Netto-omzet, Kostprijs van de omzet, Bruto-omzetresultaat, Bedrijfskosten en Winst voor belastingen. Zowel per maand als totaal voor het jaar. Sowieso goed om elke maand even te doen.

Wat te doen bij (veel) meer winst?
Bij afwijkingen van rond de 10% of iets meer, nemen wij contact op of  het wenselijk is de voorlopige aanslag aan te passen. Verwacht je zelf echt grote afwijkingen over heel 2019? Neem dan zelf snel contact met ons op voor een verstandig besluit.

Geen Hein Online?
Werk je nog niet met Hein Online of met de app, maar wil je wel actuele cijfers die ook laten zien of jouw voorlopige aanslag juist is? Stap alsnog over op Hein Online. Maar dat is weer een andere tip van ROB 😉

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.