Tijdelijke energieprijsplafond aangepast – steunmaatregelen energie-intensieve ondernemers

Tijdelijke energieprijsplafond aangepast – steunmaatregelen energie-intensieve ondernemers

Het tijdelijke prijsplafond voor kleinverbruikers is bijgesteld. Tot een gasverbruik van 1.200 m3 (kuub) geldt een maximumtarief van € 1,45 per m3. Dit was € 1,50 per m3. Tot een elektriciteitsverbruik van 2.900 kWh betaalt u een maximumprijs van € 0,40 per kWh. Dit was € 0,70 per kWh tot een verbruik van 2.400 kWh. Het tijdelijk prijsplafond geldt van 1 januari tot en met 31 december 2023. Voor het hogere verbruik betaalt u de marktprijs. Bent u een energie-intensieve ondernemer, dan bent u hiermee niet gered. Voor u is de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) in de maak, die tot een bepaald maximum de kostenstijging van de energieprijzen dit jaar en in 2023 compenseert. Vanaf november komen er steunmaatregelen die u kunt benutten, totdat u de TEK kunt aanvragen. Deze maatregelen worden zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Tip

Huishoudens krijgen in de maanden november en december 2022 alvast € 190 per huishouden om de pijn van de hoge energieprijzen te verlichten.Bron: Fiscount

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.