Succesvol starten als ondernemer

Over starten als ondernemer zijn hele websites en boekenkasten vol geschreven. Over succesvol starten al wat minder, want succes is voor iedere starter anders. Je kunt niet een lijstje afwerken en dan vanzelf succesvol zijn.

Wat kun je wel altijd succesvol doen?

Je administratie vanaf het begin goed inrichten en bijhouden. Dat regel je bij (liefst vóór) je start. Dat je nu deze pagina leest is een heel goed begin. Je krijgt van ons eerst enkele tips en daarna vertellen we kort wat het betekent om met kantoor Hein Koning te werken.

Klaar om te starten? Dan vullen we samen de starters checklist in. Dan kun je echt aan de slag.

Tip 1. Jaarrekening, kwartaalrekening of dagrekening?

In ‘oude’ tijden kwam de jaarrekening minstens een half jaar nadat het jaar verstreken was. Voor ondernemers mosterd na de maaltijd. Maar nu, met de actuele boekhouding van Hein Online, weet je elk kwartaal (btw-aangifte) hoe je ervoor staat. In feite weet je het elke dag, want Hein Online houdt dagelijks alles voor je bij, ook je geldstromen. Tip 1: Kijk elke dag even op je online dashboard als je echt wilt weten hoe het gaat. Daar heb je geen jaarrekening voor nodig!

Tip 2. Investeren op basis van actuele cijfers

Het gaat goed. Je denk na over iemand in dienst of wilt investeren. Gelukkig kunnen wij je zo voorrekenen wat de mogelijkheden zijn. En met jouw actuele cijfers vragen wij bij diverse banken een offerte op voor een lening. Binnen een week heb je al een reactie. Die banken weten immers ook dat jouw administratie klopt. Die durven wel een lening te verstrekken op basis van deze cijfers. Tip 2: Reken met actuele cijfers, beslis met vertrouwen.

Tip 3. Werken met kantoor Hein Koning

Je kent ons misschien ‘van horen zeggen’. Of een collega-ondernemer werkt met ons. Dan heb je al een bepaald beeld. Maar voor hetzelfde geld weet je nog helemaal niets over ons. En wil je kantoor Hein Koning goed vergelijken met enkele andere kantoren in de regio. Gelijk heb je!

Waarom kies je dan voor kantoor Hein Koning?

In de eerste plaats omdat wij een team hele aardige mensen zijn, waar het leuk mee werken is. Ook al zijn we dagelijks voor je in de weer, we zullen elkaar niet vaak zien. Misschien maar 1 of 2x per jaar. En dan is het natuurlijk wel fijn als het klikt, als we een prettig, openhartig gesprek met elkaar voeren, als je met een goed gevoel ons kantoor verlaat. Daar zorgen we voor.

Natuurlijk hebben we ook verstand van ons vak, de nodige beroepscertificaten, doen we aan permanente educatie, trainingen en gaan we zelfs naar de sportschool. Maar dat hebben en doen andere kantoren ook. Nee, daar zit het ‘m niet in.

Hein Online

Veel belangrijker is dat wij, en dus jij ook, werken met Hein Online. Ons online boekhoudplatform waar we alles op bijhouden, waar jij elke dag de laatste cijfers vindt. En wat het supermakkelijk maakt om te factureren, inkoopfacturen met 1 klik in te lezen, bonnetjes te fotograferen en direct te verwerken, te betalen, noem maar op. Alles online, alles digitaal. Dat scheelt je echt handen vol tijd. En waar je ook bent, je kunt altijd even je boekhouding online raadplegen.

Tip 3: Vraag naar die demo Hein Online en je wilt niets anders meer.

Image

ROB is in mei 2017 bij ons in dienst getreden om te ontdekken hoe ondernemers succesvol zijn en hoe wij daar als kantoor bij kunnen helpen. ROB doet onderzoek, leest veel, gaat op pad en spreekt regelmatig met ondernemers die wat te vertellen hebben.

ROB is vooral geïnteresseerd in automatisering. Hij is een voorloper, onze blik op de toekomst. Waar gaat het heen? Voor veel kantoren is online boekhouden nog nieuw. Wij zijn er al 15 jaar mee bezig, met Hein Online als resultaat. Maar stilstand is achteruitgang dus werken we er hard aan verder. Met ROB als stille kracht, digitale denker, stuwend geweten.

Kortom, ROB heeft een belangrijke taak binnen ons kantoor. En je gaat hem zeker een keer ontmoeten. Of zijn opvolger, want ook met ROB gaat het hard. ROB is niet voor niets een robot.

Image

Dus starten maar!

Hebben we je overtuigd? Ga je het vanaf de start goed aanpakken? Dan ben je van harte welkom bij Hein Koning.
Maak een afspraak voor het invullen van de vragenlijst