Start eerste aanvraagtijdvak STAP-budget

Start eerste aanvraagtijdvak STAP-budget

Op 1 maart a.s. opent het STAP-loket voor het eerste van de vijf aanvraagtijdvakken in 2022. Met het STAP-budget kunt u bij het UWV een individueel leer- en ontwikkelbudget van maximaal € 1.000 per jaar aanvragen, waarmee u zich verder kunt ontwikkelen om uw inzetbaarheid op de arbeidsmarkt te vergroten. U kunt het STAP-budget digitaal aanvragen via het STAP-portaal van het UWV of fysiek via het UWV-Werkloket. De scholingsactiviteiten die hiervoor kwalificeren staan in het STAP-scholingsregister. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan betaalt het UWV het subsidiebedrag rechtstreeks aan de opleider. Het eerste aanvraagtijdvak voor het STAP-budget loopt tot en met 30 april 2022. U kunt het budget in dit aanvraagtijdvak aanvragen als de kwalificerende opleiding niet eerder begint dan over 4 weken na de aanvraag en binnen 3 maanden. Duurt het langer dan 3 maanden voordat uw opleiding begint, vraag dan in een volgende periode STAP-budget aan.

 Tip

Er is € 160 miljoen beschikbaar voor de vijf aanvraagtijdvakken. Gaat u een opleiding volgen? Check dan eerst in het STAP-scholingsregister of de opleiding kwalificeert en vraag het budget tijdig aan, want op=op.Bron: Fiscount

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.