“De familie Runderkamp zit al sinds 1884 in deze slagerij. Ik ben erin geboren! Dus ik zit mijn hele leven er al in. Toen ik 13 was ben ik fulltime gaan werken. De administratie deden we toen nog op de ouderwetse methode: met een doorschrijfboekhouding. We deden dat met de beperkte middelen die toen aanwezig waren. Voor de rest niks.

Ik was altijd wel al in cijfers geïnteresseerd. Als zelfstandige moet je altijd kijken naar de kosten, opbrengsten. Wat is je jaarprognose? Hoe kun je daar meer rendement uit halen? Bij eerdere boekhouders liep ik vooral aan tegen de filialisering, het onvoldoende inzicht, het uit elkaar trekken van de cijfers. Men kon dat niet. Daardoor ben ik zelf meer in de cijfers gaan zitten.

Ik ben … woedend enthousiast over Hein Online.

Ik ben zo fantastisch enthousiast over Hein Online, omdat we bijna geen boekhouding meer hebben. Alles wordt via scans weggeschreven. Als in het verleden de rekeningen op maandagmorgen binnen kwamen en we hadden 123 rekeningen staan, dan moest er met man en macht gewerkt worden om ze weg te werken. Nu is dat in een tijd van, overdreven, 5 minuten weg. En dan staan ze ook nog op de juiste plaats. Dat scheelt zo enorm veel werk voor ons als klein bedrijfje. Daarom ben ik, mag ik best wel zeggen, woedend enthousiast!

(ROB rijdt met Wim mee naar de geheel vernieuwde winkel aan de Burgemeester van Baarstraat)

“Ik ben op het idee voor deze nieuwe, verbouwde winkel gekomen door het analyseren van cijfers, van verkopen. Waarin zijn mensen geïnteresseerd. En door experimenteren met producten, ook branchevreemde producten, zoals maaltijdsalades, groentendippers, fruitcocktails, smoothies. Men is geïnteresseerd in een totaalpakket.

Hier staat de zaak van de toekomst. 

Als ik deze nieuwe zaak zie, ben ik zo trots als een pauw!

Heb je nog een tip voor de jongste generatie Runderkamp?
“Dat ze in ieder geval het vak leren. Dat ze geïnteresseerd zijn in cijfers. Je moet je vak uitoefenen als een hobby. Dan ga je nooit naar je werk. En je moet altijd uitkijken met je geld. Je moet aan een budget werken. Je hebt een bepaalde hoeveelheid geld en als je dan meer uitgeeft dan je hebt, dat kan niet. Dan moet je naar de bank, dan moet je schulden maken en dat gaat niet. ”

Dagelijks actuele cijfers en marges

Door te blijven investeren in software zijn wij in staat onze klanten periodiek (maand, kwartaal) te voorzien van cijfers waarmee ze werkelijk keuzes kunnen maken, kunnen ondernemen. Zo ontdekte een ondernemer fraude binnen zijn bedrijf doordat zijn met marge met 2% was gedaald zonder dat daar een reden voor was. Met de tussentijdse rapportages kwam dit aan het licht!

"Fraude opgespoord dankzij tussentijdse rapportage"

 

Financiering aanvragen – banken vragen om NOAB

Banken wijzen financieringsaanvragen vaak onnodig af. Een gebrekkige voorbereiding en slechte kennis van zaken is dan de reden. Wij gebruiken de software van Visionplanner. Hierdoor beschikt u over financiële en operationele cijfers in overzichtelijke managementrapportages. Daarnaast eisen diverse banken dat een kantoor dat de aanvraag indient, lid is van de NOAB. Wij zijn dat uiteraard.

Wij stellen uw financieringsaanvragen en begrotingen op en zorgen ervoor dat het wel in een keer goed gaat. Als banken weten dat wij uw aanvraag met cijfers hebben onderbouwd, bent u al halverwege een positieve uitkomst.

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.