“Bij mij zat het aannemen er van kinds af aan in. Ik deed van alles, behalve boekhouden. Ik had al jong een krantenwijk en daar kocht ik dan allerlei gereedschap voor. Mijn vader Hein Koning had natuurlijk niks, alleen papierwerk en pennen. Ik ben vanaf de lagere school naar de LTS gegaan en daarna meteen in de aannemerij gestapt. In 2007 begon ik mijn eigen bedrijf, BKB Bouw.

Wat mij maakt anders dan mijn concurrenten? Dat ik mij aan mijn afspraken houd. Je hoort vaak van mensen dat die en die ook zou komen, maar die kwam dan niet opdagen of hield zich niet aan de afspraak. Dan zijn mensen blij als jij wél je afspraak nakomt. Daar moet je gewoon mee beginnen.

Je moet zelf wel een beetje handig zijn. Maar dat ben ik.

Ik ben drie jaar terug BKS Spouwisolatie begonnen, omdat ik zelf ook een bedrijf zocht dat dat deed. Ik keek op internet, maar er waren niet veel die dat konden. Toen heb ik een bedrijf uit het oosten van het land moeten laten komen. Tegelijkertijd dacht ik: dat kan ik zelf ook. Ik ben twee weken met hun ploeg mee geweest en heb op de fabriek gezien hoe die machines allemaal werken. Gegeven moment ben je er wel klaar voor. En je moet zelf natuurlijk ook wel een beetje handig zijn. Maar dat ben ik 😉

(ROB rijdt met Ben mee naar de werkplaats)
“In de werkplaats maken wij prefab kappen. We gebruiken hier de beste materialen voor isolatie. Zo passen wij 14 cm PIR-isolatie toe. Dat zit je op een RC-waarde van 6 à 7, ruim boven de nieuwbouwnorm.”

We gebruiken hier de beste materialen.

ROB is nieuwsgierig wat Hein Online Ben precies oplevert. “Ik maak mijn factuurtjes en die worden dan gelijk ingeboekt. Dat gaat allemaal automatisch. En je kunt gelijk zien hoe je ervoor staat. Wat er betaald is, wat er nog binnen moet komen. Daar heb je alleen maar gemak van. Je hele bedrijfsvoering staat online. Je hebt geen rompslomp van papier. Ideaal!

Heb je nog een anekdote voor ons Ben?
“Het is wel eens gebeurd dat ik bij een oud vrouwtje moest isoleren. Die wilde er op haar oude dag nog lekker warmpjes bij zitten. Dus ik ging aan de slag. Gegeven moment vond ik dat er wel erg veel isolatiebolletjes in gingen. Toen hoorde ik een schreeuw. Ik loop het huis binnen en zie dat de hele gang vol met bolletjes ligt. Dat vrouwtje is nooit meer terug gevonden!”