“Albert, wat is jullie specialiteit?” Daar kan Albert kort over zijn: “Alles wat met drank te maken heeft. Bier, wijn, port, gedestilleerd. Ons succes is service, duidelijkheid, je eigen kracht en ideeën vormgeven.

“Zo verkopen we niet alleen 200 verschillende bieren, maar ook de glazen erbij. Een biertje smaakt toch beter als je het uit z’n eigen glas drinkt. Ik krijg ook vaak telefoontjes of ik bij iemand een mooie fles als cadeau kan laten bezorgen. Dan maak ik er altijd iets speciaals van.”

“Een biertje smaakt toch beter als je het uit z’n eigen glas drinkt.”

De Stient bestaat 35 jaar en Albert heeft de zaak nu 9 jaar. Naast de winkel heeft De Stient in Volendam een flink distributiecentrum en verzorgt voor veel horecaondernemers de drank. “We hebben kleine busjes, zodat we overal in het centrum kunnen blijven bezorgen, ook als de regels voor vrachtverkeer volgend jaar aangescherpt worden.”

ROB is natuurlijk erg geïnteresseerd in de automatisering van De Stient. Albert vindt automatisering op zich niet zo belangrijk: “Ons product is een product dat gevoeld moet worden.”

Dat verbaast ROB wel een beetje. Je zou toch denken dat drank een product is dat geproefd moet worden. Maar goed, als robot weet je bar weinig van drank.

“Hein Online is een 10 voor mij!”

Toch blijkt automatisering wel van belang voor Albert: “Bij ons is de boekhouding volledig geautomatiseerd via Hein Online. Alles gaat via de cloud.

“Het gedigitaliseerde verhaal van Hein Online is een 10 voor mij. Het levert tijd op, ik denk wel een dagdeel per week. Alleen de kassa’s zijn nog niet gekoppeld. Daar zijn we samen met Tom Koning en onze softwareleverancier druk mee bezig.”