Nieuwe maatregelen TVL en NOW voor door corona getroffen ondernemers

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_layout_row _id=”2″ ][cs_element_layout_column _id=”3″ ][cs_element_text _id=”4″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”5″ ][cs_element_layout_row _id=”6″ ][cs_element_layout_column _id=”7″ ][cs_element_text _id=”8″ ][cs_element_image _id=”9″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][/cs_content][cs_content_seo]Voor ondernemers komen er nieuwe maatregelen inzake de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) en NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid).
TVL
De TVL regeling wordt verlengd tot en met 30 juni 2021. De tegemoetkoming van minimaal 750 euro en maximaal 90.000 euro is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. In het 4e kwartaal van 2020 kunnen alle mkb-bedrijven met 30% omzetverlies de verlengde TVL-subsidie aanvragen. Er is dit kwartaal geen beperking van SBI-codes, alleen krediet- en financiële instellingen zijn uitgezonderd.
TVL & Horeca
Verplicht gesloten horecaondernemingen ontvangen een eenmalige aanvullende subsidie bovenop de TVL-subsidie in het 4e kwartaal van 2020. De extra subsidie geldt voor deze SBI-codes: 56.10.1, 56.10.2, 56.29 en 56.30.
NOW
De NOW 3 heeft andere voorwaarden dan zijn voorganger en loopt door tot 30 juni 2021. NOW 3 is ingedeeld in 3 subsidieblokken van 3 maanden. Het UWV voert de regeling uit. In het subsidieblok van 1 oktober tot en met 31 december 2020 geldt de eis van 20% omzetverlies. Aanvragen is mogelijk vanaf 16 november tot 13 december 2020. Na goedkeuring van de aanvraag ontvang je een voorschot van 80% in 3 termijnen.
TVL & NOW
Je kunt van zowel de TVL als de NOW gebruikmaken, waarbij de NOW de loonkosten deels compenseert en de TVL voor andere vaste lasten een tegemoetkoming biedt. De TVL heeft invloed op de NOW-regeling. Een ontvangen TVL wordt bij de NOW-regeling gerekend als omzet, waardoor de NOW-subsidie lager uitvalt. Met beide regelingen ontvang je opgeteld meer subsidie.
Bron KvK:
– TVL >
– NOW >
Meer weten? Hulp nodig bij de aanvragen?
Wij zijn ons aan het voorbereiden op deze nieuwe maatregelen zodat wij onze klanten snel en efficiënt van dienst kunnen zijn met hun aanvragen. Heeft u zelf al vragen? Neem dan contact op. Bel 0299-365848 of mail naar info@nullheinkoning.nl. Whatsapp kan ook: 06 83 98 43 94.

Tip van ROB ‘Lees meer over de corona-maatregelen ‘

Extra tegemoetkoming voor voorraad- en aanpassingskosten horeca >
Uitbreiding TVL-regeling >

Meer over corona en ondernemers >.Image[/cs_content_seo]

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.