Met andere auto van de zaak op vakantie

U hebt een auto van de zaak, maar voor een autovakantie met uw gezin is deze aan de krappe kant. Of u rijdt elektrisch, maar bij uw bestemming zijn te weinig oplaadpunten. Is het fiscaal handig om tijdelijk met een andere auto van de zaak te gaan rijden? Stel u gebruikt normaliter auto A en in augustus een andere auto van de zaak (auto B).

 

Situatie 1: U rijdt met auto A dit jaar meer dan 500 kilometer privé.

Over auto A betaalt u 12 maanden bijtelling en over auto B één maand.

Tip: Als u auto A in augustus inlevert, bespaart u 1 maand bijtelling over auto A. U beschikt dan immers slechts 11 maanden over auto A en 1 maand over auto B.

 

Situatie 2: U rijdt met auto A dit jaar minder dan 500 kilometer privé.

U houdt een kilometeradministratie bij om bijtelling te voorkomen. In de vakantiemaand rijdt u met auto B meer dan 42 kilometer (1/12 van de 500-kilometergrens). In deze situatie hebt u over auto A geen bijtelling en over auto B één maand. U beschikt het hele jaar over auto A en daarnaast 1 maand over auto B.

Tip: lever in situatie 2 auto A niet in. U rijdt waarschijnlijk in auto B meer dan 42 kilometer (1/12 van 500 kilometer). Daarmee overschrijdt u tijdsevenredig de 500-kilometergrens. Dat werkt dan door naar het hele jaar, ook voor auto A. U moet dan dus 11/12 bijtellen over auto A en 1/12 over auto B. Ook al rijdt u met auto A minder dan 458 kilometer (11/12 van de 500 kilometergrens)!Bron: accountantsportal.nl

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.