Lager gebruikelijk loon DGA wegens coronacrisis

Heeft de coronacrisis grote gevolgen voor de omzet en liquiditeit van een BV, dan mogen de BV en de aanmerkelijkbelanghouder (DGA) gedurende 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken. Aan het einde van het jaar is de werkelijke impact duidelijk. Pas dan stelt de BV het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte loonheffingen.

Dit meldt het Forum Fiscaal Dienstverleners, de online-ontmoetingsplek van de Belastingdienst met fiscaal dienstverleners.

Niet met terugwerkende kracht verlagen
Loon dat de DGA al genoten heeft over verstreken perioden in 2020, kan niet teruggedraaid worden. De BV en de DGA kunnen alleen over toekomstige maanden in 2020 het loon verlagen.

Vooroverleg hoeft niet
Voor de tijdelijke verlaging van het gebruikelijk loon is instemming van of vooroverleg met de Belastingdienst nodig.

Tip: Graag helpen we u bij het bepalen van een verantwoord gebruikelijk loon in 2020.Bron: accountantsportal.nl

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.