Tip van ROB: Jongeren en vakantiewerk, let op de werktijden

[cs_content][cs_element_section _id=”1″ ][cs_element_layout_row _id=”2″ ][cs_element_layout_column _id=”3″ ][cs_element_text _id=”4″ ][/cs_element_layout_column][cs_element_layout_column _id=”5″ ] [/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”6″ ][cs_element_layout_row _id=”7″ ][cs_element_layout_column _id=”8″ ][cs_element_text _id=”9″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][cs_element_layout_row _id=”10″ ][cs_element_layout_column _id=”11″ ][cs_element_image _id=”12″ ][/cs_element_layout_column][/cs_element_layout_row][/cs_element_section][/cs_content][cs_content_seo]Misschien huurt u vanwege de vakantieperiode tijdelijk jongeren in. Vergeet dan niet dat er voor jongeren speciale regels gelden voor de werktijden:

 

Tabel met werktijden jongeren van 16 en 17 jaar

Maximum arbeidstijd per
Jongeren van 16 en 17 jaar

dienst
9 uur

week
45 uur

vier weken
160 uur (gemiddeld 40 uur per week)

Let op: Weet dat schooltijd ook meetelt als werktijd. Bovendien mag de jongere alleen op zondag werken, wanneer ‘naast elkaar’ aan de hiernavolgende verplichtingen is voldaan.

De aard van het werk maakt het nodig om op zondag te werken. Dit moet in het arbeidscontract staan
De omstandigheden in het bedrijf maken werken op zondag nodig. Er moet wel overeenstemming zijn met:

de ondernemingsraad of
de personeelsvertegenwoordiging of
de betrokken werknemers

De werknemer moet individueel toestemmen met werken op zondag

 

Tip van ROB ‘Jongeren en vakantiewerk’

Wilt u jongeren inschakelen, denk dan aan de speciale regels (waaronder de aard van het werk) voor de werktijden!
Schooltijd telt ook mee als werktijd.Image[/cs_content_seo]

Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.