Een werkgever is ook een transitievergoeding verschuldigd als een werknemer na langdurige arbeidsongeschiktheid, met loondoorbetaling van soms meer dan twee jaar, uit dienst gaat. Het gaat om een vergoeding van maximaal € 77.000 in 2017. Soms wordt om die reden de werknemer dan maar inactief in dienst te houden tegen een salaris van nul. Een elegantere oplossing was al voorgesteld, maar is uitgesteld.
Volgens dat wetsvoorstel krijgen werkgevers compensatie van het UWV voor de transitievergoeding. Dat wetsvoorstel was na de verkiezingen controversieel verklaard. Nu blijkt uit de begroting van het Ministerie van Sociale Zaken dat deze wet vanwege de benodigde voorbereidingstijd niet eerder kan ingaan dan 1 juli 2019.
Tip: Heeft u te maken met een langdurig arbeidsongeschikte werknemer, laat u dan adviseren over uw mogelijkheden om de kosten te beperken.
—
Bron: accountantsportal.nl
Nog meer tips?
Hoe succesvol kun je zijn als kantoor? Ons succes wordt bepaald door het succes van onze klanten. Daarom zijn we als team elke dag bezig om hen te helpen. Met kennis, ervaring, ideeën en systemen, zoals onze app, de beste boekhoudapp van Nederland. En als onze klanten succesvol zijn, zijn wij het ook. Successen maak je met elkaar en successen deel je met elkaar. Ook met u. Dus overweegt u succesvol te worden? We helpen u graag verder. Ook u verdient het beste.