Ondernemertips

 • Vanaf 1 juli extra betalen voor plastic verpakking

  Als je vanaf 1 juli eten of drinken afhaalt of laat bezorgen, betaal je extra voor wegwerpbekers en -bakjes die (deels) gemaakt zijn van plastic.

  Daar wil ik meer van weten
 • De Belastingplannen voor 2023. Soms zit het mee, soms zit het tegen

  De belastingplannen voor 2023 zijn bekend gemaakt. Er zijn plussen en minnen, maar wat is voor jou van toepassing? Lees er alles over.

  Daar wil ik meer van weten
 • Nog een fiscaal voordeeltje meepikken? Benut de investeringsaftrek!

  Nog even en 2023 is begonnen. Hét moment om te kijken of u nog fiscaal voordeel over 2022 kunt behalen. Bijvoorbeeld met de investeringsaftrek.

  Daar wil ik meer van weten
 • Prijsplafond voor de energierekening

  Het kabinet heeft met het prijsplafond voor de energierekening een aantal ingrijpende maatregelen getroffen die gunstig zijn voor huishoudens, zzp’ers en klein mkb. Dit zijn de maatregelen en hun voordelen.

  Daar wil ik meer van weten
 • Ga je er als ondernemer nou op vooruit of achteruit?

  De maatregelen uit de miljoenennota voor ondernemers zijn in grote lijnen bekend. We hebben de belangrijkste pluspunten en minpunten op een rij gezet. Maar hoe ze voor jou uitpakken, wisselt per persoon.

  Daar wil ik meer van weten
 • Ondernemer, resultaatgenieter of werknemer?

  Het kabinet wil schijnzelfstandigheid aanpakken. Let daarom op als je uit loondienst treedt en zelfstandige wordt. De fiscus kijkt straks strenger naar schijnzelfstandigheid. Lees de tip van ROB.

  Daar wil ik meer van weten
 • Zakelijke lunch of toch privé?

  Een ondernemer die alleen, individueel ontbijt, luncht of dineert, kan de kosten hiervan niet aftrekken als zakelijke kosten. Alleen wanneer de ondernemer met een zakenrelatie ontbijt, luncht of dineert én dan overleg heeft, zijn de kosten aftrekbaar. Zo zit het precies.

  Daar wil ik meer van weten
 • ABN-AMRO betalingen en incasso’s nu via directe bankkoppeling

  Het is nu ook mogelijk om via Hein Online betalingen en incasso’s via de directe bankkoppeling van ABN-AMRO te doen. Meer weten?

  Daar wil ik meer van weten
 • De Voorlopige Aanslag komt eraan!

  Blauwe envelop in de bus? Maak ‘m open. Het is je Voorlopige Aanslag. Twijfel je over je VA? Vraag het Melanie Snoek.

  Daar wil ik meer van weten
 • De belangrijkste belastingplannen voor 2022

  Het demissionaire kabinet heeft haar plannen voor 2022 op Prinsjesdag bekend gemaakt. Zo gaat de subsidie op emissieloze bestel- en bedrijfsauto’s omhoog. Maar er is veel meer. Wat betekenen al die plannen voor u, als: Ondernemer DGA Werkgever (en uw werknemers) Belastingbetaler    ONDERNEMERS Zelfstandigenaftrek € 360 omlaag De zelfstandigenaftrek (nu maximaal € 6.670) wordt verder afgebouwd. In 2022 wordt …

  Daar wil ik meer van weten
 • Nieuwe maatregelen TVL en NOW voor door corona getroffen ondernemers

  Voor ondernemers komen er nieuwe maatregelen inzake de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB) en NOW (Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid).

  Daar wil ik meer van weten
 • Winst en voorlopige aanslag

  Je voorlopige aanslag is een schatting die de Belastingdienst maakt op basis van eerdere winst. Maar klopt die nog? En wat als je winst inmiddels veel hoger of lager is?

  Daar wil ik meer van weten
 • Belastingvrij schenken

  Het einde van het jaar komt er al weer snel aan. Dus als je nog een bedrag belastingvrij wilt schenken, moet je dat wel binnenkort doen. Maar hoeveel mag je schenken? En wat moet de ontvanger doen?

  Daar wil ik meer van weten
 • Tijdelijke arbeidscontracten

  Sinds 1 januari 2020 kunnen werkgever en werknemer drie tijdelijke arbeidscontracten in maximaal drie jaar aangaan. Het volgende contract is dan automatisch een vast contract. Maar hoe steekt dit nu precies in elkaar? Lees de 3 tips van ROB

  Daar wil ik meer van weten
 • Eenmanszaak of BV

  Vroeg of laat krijgt vrijwel iedere ondernemer te maken met de vraag of de rechtsvorm van zijn bedrijf nog wel de juiste is. Van eenmanszaak naar BV, maar andersom kan ook! Er speelt veel mee. Een winst van € 150.000 is zeker aanleiding om verder te kijken.

  Daar wil ik meer van weten
 • Minder budget, is een jonge occasion fiscaal aantrekkelijk?

  Hoe zit het precies met de bijtelling, waar hangt dit van af en verandert dit de komende jaren nog? Geldt dit ook als u een elektrische auto koopt? Spoiler: Occasions vanaf 2017 genieten fiscaal de voorkeur.

  Daar wil ik meer van weten
 • Uitstel van belasting betalen is nog geen afstel

  Uitstel aanvragen van belastingbetaling is momenteel nog simpeler dan voorheen. Maar vergeet niet dat er altijd een moment komt waarop u deze belasting alsnog moet betalen. Hoe kunt u zich daar het beste op voorbereiden?

  Daar wil ik meer van weten
 • Tip van ROB: Jongeren en vakantiewerk, let op de werktijden

  Misschien huurt u vanwege de vakantieperiode tijdelijk jongeren in. Vergeet dan niet dat er voor jongeren speciale regels gelden voor de werktijden. ROB laat het u zien.

  Daar wil ik meer van weten
 • Fiscale maatregelen met betrekking tot het coronavirus

  Om te voorkomen dat ondernemers door het coronavirus in liquiditeitsproblemen komen, heeft het kabinet een aantal fiscale maatregelen getroffen.

  Daar wil ik meer van weten
 • Wat betekent corona voor u op de werkvloer?

  Het coronavirus leidt bij diverse bedrijven binnen onze klantenkring tot vragen op het gebied van personeelszaken, zoals de arbeidsrechtelijke gevolgen van het virus. Moet u bijvoorbeeld loon doorbetalen als een werknemer in quarantaine moet? Neem contact met ons op als u zelf ook vragen heeft.

  Daar wil ik meer van weten
 • Veel nieuwe functies voor de App van Hein Online

  We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt aan diverse nieuwe functies en weergaven, zoals de Auto van de zaak, Investeringen, Kas (naast bank) en Conceptfacturen. Ontdek zelf wat deze nieuwe functies allemaal voor u kunnen betekenen.

  Daar wil ik meer van weten
 • De belangrijkste belastingplannen voor 2020

  Nog even en het is alweer 2020. Dus krijgen we te maken met nieuwe belastingplannen en wetgeving. Wat betekenen die voor u als ondernemer, DGA, werkgever en belastingbetaler? Alles uitgelegd in 4 informatiebulletins.

  Daar wil ik meer van weten
 • Verwacht je meer winst? Verhoog dan je voorlopige aanslag 2020!

  Is jouw voorlopige aanslag nog gebaseerd op de voorbije jaren, de jaren waarin je winst lager was dan nu? Verhoog dan je voorlopige aanslag over 2020 vast. Dan voorkom je teleurstellingen.

  Daar wil ik meer van weten
 • Een NIEUW btw-nummer. Dit doet u ermee

  Elke zzp’er en iedere ondernemer met een eenmanszaak heeft een brief van de Belastingdienst gehad met een NIEUW btw-nummer. Het zogenaamde btw-identificatienummer. We kunnen het niet leuker maken en ook niet makkelijker, want deze drie dingen moet u er nu mee doen.

  Daar wil ik meer van weten
 • Prinsjesdag: wat er in 2019 verandert voor ondernemers, DGA’s en werkgevers

  Wat verandert er in 2019? Een heleboel natuurlijk. Denk aan de btw die van 6 naar 9% gaat. Of Box-2 die stapsgewijs omhoog gaat en de VpB juist omlaag.
  Fiscount heeft de belangrijkste zaken voor ons op een rij gezet. ROB heeft daar weer de hoofdzaken uitgehaald en voorzien van tips. Lezen dus!

  Daar wil ik meer van weten
 • Zo geeft u makkelijk akkoord op onze AVG verwerkersovereenkomst

  In het kader van de AVG hebben wij van u als klant uw akkoord nodig op de zogenaamde AVG verwerkersovereenkomst. Dit akkoord is wettelijk verplicht.

  Om dit voor u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij deze overeenkomst in Hein Online gezet. Daar kunt u hem lezen en meteen akkoord geven.

  Daar wil ik meer van weten
 • Bekijk de Pieperrace met Hein Koning

  Daar wil ik meer van weten
 • Van 6 naar 9% btw. Wel of niet doorbereken?

  Denk niet te snel dat 3% btw-verhoging best meevalt. Bestaat uw omzet voor een groot deel uit omzet 6%-tarief, dan kan uw winst flink inzakken als u die 3% niet doorberekent aan uw klant.

  Daar wil ik meer van weten
 • Opgeruimd staat netjes, maar hoe zit het met de bewaarplicht?

  Wat mag je weggooien en wat je moet hoe lang bewaren? Altijd 7 jaar? En wanneer gaan die in? ROB heeft diverse goede tips voor je.

  Daar wil ik meer van weten
 • Zoveel? De schaar erin!

  Wanneer ik met ondernemers de resultaten bespreek, krijg ik vaak de vraag waar al die winsten toch blijven. ‘Waar is dat geld?’, zeggen ze dan. Ik leg dan uit wat er is gebeurd. Bijvoorbeeld een toename van het debiteurensaldo, extra aflossingen op leningen of een eenmalige investering. Zaken die zij even vergeten zijn, maar die hen dan weer te binnen …

  Daar wil ik meer van weten
 • Wettelijk minimum jeugdloon in horeca gaat omhoog! Alleen maar hogere kosten of …?

  Wat betekent dat? Alleen maar hogere kosten of …? ROB heeft 3 tips voor je.

  Daar wil ik meer van weten
 • Weinig rendement op banksparen. Of valt dat mee?

  Is banksparen interessant? Of kun je met de huidige lage rentestand beter privé sparen in box 3? Wat levert het meeste rendement op? ROB rekent het voor.

  Daar wil ik meer van weten
 • U mag ROB zeggen

  U weet het misschien nog wel. Een klein jaar geleden blogde Tom op deze plek zijn eerste blog en hij gooide meteen de knuppel in het hoenderhok: “We gaan een robot in dienst nemen en die gaat ons helpen bij de boekhouding, belastingadvies en andere kantoorwerkzaamheden. ‘Robotic accounting’ is de volgende stap in automatisering, dus als je hiermee voorop wilt …

  Daar wil ik meer van weten
 • Hein ziet 2017 zonnig in

  En voor je er erg in hebt, is het jaar al weer bijna voorbij. Een mooi moment om even vooruit te blikken. Hein Online is echt een succesnummer. Mijn verwachting is dat nog meer klanten erop zullen overstappen. Maar we krijgen er ook nieuwe klanten door. Bijvoorbeeld een ondernemer die ons kantoor binnenliep en zichzelf voorstelde als “Ik ben Pien“. …

  Daar wil ik meer van weten
 • Toch even dat Hollywood-gevoel van de rode loper

  De vijfde editie van de Integrale Ketentest voor SBR Banken is vrijdag 4 november afgesloten met de feestelijke uitreiking van 23 predicaten aan intermediairs en 3 predicaten aan softwareleveranciers. (Bron: SBRbanken) Op zich een bericht waar weinigen van zeggen “Zo, da’s bijzonder!” Maar voor ons kantoor wel een bijzonder moment, omdat wij een van zes waren met een Zilveren Predicaat. …

  Daar wil ik meer van weten
 • UBL. De worteltjestaart die nog niemand lekker vindt

  Er was eens een konijn dat naar de bakker ging en vroeg of de bakker ook worteltjestaart had. Nee, die had de bakker niet. De volgende dag kwam het konijn weer: ‘Heeft u ook worteltjestaart?’ Nee, die had de bakker niet. En zo ging dat een paar dagen door tot de bakker dacht ‘weet je wat, ik bak een worteltjestaart’. …

  Daar wil ik meer van weten
 • Is dat nou slim bedacht door de banken of…?

  ABN AMRO en ING Bank hebben laten weten een opslag van € 250 te gaan berekenen als een ondernemer, beter gezegd: een klant , de jaarrekening vanaf boekjaar 2016 niet via SBR aanlevert. Voor wie het niet meer weet: SBR staat voor elektronische uitwisseling van administratieve gegevens, in 2009 onder de naam XBRL geïntroduceerd door de Belastingdienst, Kamer van KoopHandel …

  Daar wil ik meer van weten
 • “Het woord crisis heb ik zeker al een half jaar niet gebruikt!”

  Interview met Hein en Tom Koning in het magazine van de NOAB (Nederlandse Orde Administratie- en belastingdeskundigen) Een kredietrapportage mét prognose binnen één minuut vanuit de online administratie. NOAB-kantoor Hein Koning presteert het met XBRLreports. Het opent de deur naar nieuwe financieringsbronnen en dus meer concurrentie voor de grootbanken, meent Tom Koning. Maar liefst 75% van zijn klanten is via Hein Online …

  Daar wil ik meer van weten
 • De robot en de boekhouder. Een perfect huwelijk?

  Als directeur van een middelgroot kantoor voor belastingadvies en administratie vind ik natuurlijk dat wij onze organisatie goed op orde hebben. Vooral de automatisering, want daarin investeren we al sinds begin 2000. Online boekhouden, weet u nog? Maar wat blijkt, andere kantoren vinden ook dat ze hun zaakjes voor elkaar hebben. Alle kantoren, boekhouders en accountants roepen dat ze optimaal …

  Daar wil ik meer van weten
 • 1 mei V-Day: VAR wordt DBA

  Op 1 mei 2016 verdween de VAR-regeling. De DBA is daar voor in de plaats gekomen. Dat kan gevolgen hebben voor u als ondernemer. Daarom is het belangrijk dat u zich hierin verdiept en eventuele risico’s herkent van VAR en DBA. Wij willen u hierbij graag helpen. Als klant van Hein Koning natuurlijk. Maak een afspraak over VAR/DBA > Op de site …

  Daar wil ik meer van weten
 • Interview met Hein en Tom in de NIVO

  De NIVO publiceerde in maart 2016 een artikel over Hein Koning Administratie en belastingadvies in de rubriek Bedrijf in Beeld. Hein en Tom Koning leggen leggen in de NIVO uit hoe ze door altijd te blijven automatiseren en vernieuwen een geheel nieuwe werkwijze hebben ontwikkeld voor hun klanten en eigen personeel. Klanten waarderen dat zeer. In November 2015 gaven zij het …

  Daar wil ik meer van weten
 • Hoe kantoor Hein Koning met Visma werkt

  Daar wil ik meer van weten
 • Voorlichtingsavond ondernemers Volendam e.o.

  Onderwerpen die besproken zijn Hein Online, de nieuwe standaard voor ondernemers Ontslagrecht voor werkgevers (door Savannah Snellenburg, Fiscount) VAR/BGL voor zzp’ers (door Sybren Christians, Fiscount) Fiscale eindejaarstips voor ondernemers. Het jaar 2015 komt eraan en er gaat van alles veranderen. Zoals nieuwe wetgeving voor ontslagrecht. Wat houdt de wet precies in? Wat zijn de procedures? Zzp’ers krijgen te maken met een …

  Daar wil ik meer van weten
 • Zoveel besparen op personeelskosten en software voor de administratie?

  Heeft u uw administratieve personeel echt nodig? De afgelopen jaren is er veel vooruitgang geboekt op het gebied van het verwerken van de administratie. Bankkoppelingen, scanboeken, automatische betalingen, vergelijkingssoftware, tussentijdse rapportages, om er een paar te noemen. Dat brengt besparen op personeelskosten veel dichterbij. Het verwerken van de administratie kan vaak veel efficiënter en beter dan ondernemers denken. Dat is …

  Daar wil ik meer van weten