Ondernemer, resultaatgenieter of werknemer?

Het kabinet wil schijnzelfstandigheid aanpakken. Let daarom op als je uit loondienst treedt en zelfstandige wordt. De fiscus kijkt straks strenger naar schijnzelfstandigheid. Lees de tip van ROB.

Zakelijke lunch of toch privé?

Een ondernemer die alleen, individueel ontbijt, luncht of dineert, kan de kosten hiervan niet aftrekken als zakelijke kosten. Alleen wanneer de ondernemer met een zakenrelatie ontbijt, luncht of dineert én dan overleg heeft, zijn de kosten aftrekbaar. Zo zit het precies.

De Voorlopige Aanslag komt eraan!

Blauwe envelop in de bus? Maak ‘m open. Het is je Voorlopige Aanslag. Twijfel je over je VA? Vraag het Melanie Snoek.

De belangrijkste belastingplannen voor 2022

Het demissionaire kabinet heeft haar plannen voor 2022 op Prinsjesdag bekend gemaakt. Zo gaat de subsidie op emissieloze bestel- en bedrijfsauto’s omhoog. Maar er is veel meer. Wat betekenen al die plannen voor u, als: Ondernemer DGA Werkgever (en uw werknemers) Belastingbetaler    ONDERNEMERS Zelfstandigenaftrek € 360 omlaag De zelfstandigenaftrek (nu maximaal € 6.670) wordt verder afgebouwd. In 2022 wordt …

Winst en voorlopige aanslag

Je voorlopige aanslag is een schatting die de Belastingdienst maakt op basis van eerdere winst. Maar klopt die nog? En wat als je winst inmiddels veel hoger of lager is?

Belastingvrij schenken

Het einde van het jaar komt er al weer snel aan. Dus als je nog een bedrag belastingvrij wilt schenken, moet je dat wel binnenkort doen. Maar hoeveel mag je schenken? En wat moet de ontvanger doen?

Tijdelijke arbeidscontracten

Sinds 1 januari 2020 kunnen werkgever en werknemer drie tijdelijke arbeidscontracten in maximaal drie jaar aangaan. Het volgende contract is dan automatisch een vast contract. Maar hoe steekt dit nu precies in elkaar? Lees de 3 tips van ROB