Prijsplafond voor de energierekening

Het kabinet heeft met het prijsplafond voor de energierekening een aantal ingrijpende maatregelen getroffen die gunstig zijn voor huishoudens, zzp’ers en klein mkb. Dit zijn de maatregelen en hun voordelen.

Ga je er als ondernemer nou op vooruit of achteruit?

De maatregelen uit de miljoenennota voor ondernemers zijn in grote lijnen bekend. We hebben de belangrijkste pluspunten en minpunten op een rij gezet. Maar hoe ze voor jou uitpakken, wisselt per persoon.

Ondernemer, resultaatgenieter of werknemer?

Het kabinet wil schijnzelfstandigheid aanpakken. Let daarom op als je uit loondienst treedt en zelfstandige wordt. De fiscus kijkt straks strenger naar schijnzelfstandigheid. Lees de tip van ROB.

Zakelijke lunch of toch privé?

Een ondernemer die alleen, individueel ontbijt, luncht of dineert, kan de kosten hiervan niet aftrekken als zakelijke kosten. Alleen wanneer de ondernemer met een zakenrelatie ontbijt, luncht of dineert én dan overleg heeft, zijn de kosten aftrekbaar. Zo zit het precies.

De Voorlopige Aanslag komt eraan!

Blauwe envelop in de bus? Maak ‘m open. Het is je Voorlopige Aanslag. Twijfel je over je VA? Vraag het Melanie Snoek.

De belangrijkste belastingplannen voor 2022

Het demissionaire kabinet heeft haar plannen voor 2022 op Prinsjesdag bekend gemaakt. Zo gaat de subsidie op emissieloze bestel- en bedrijfsauto’s omhoog. Maar er is veel meer. Wat betekenen al die plannen voor u, als: Ondernemer DGA Werkgever (en uw werknemers) Belastingbetaler    ONDERNEMERS Zelfstandigenaftrek € 360 omlaag De zelfstandigenaftrek (nu maximaal € 6.670) wordt verder afgebouwd. In 2022 wordt …